Chili Crisp

Chili crisp

Het idee voor de Chili Crisp is ontstaan in Taiwan, waar ik 7 maanden heb gewoond.
In Taiwan (en delen van China) is de Chili Crisp niet weg te denken. Elke noodle shop of restaurant heeft zijn eigen recept en op elke tafel staat een potje. Het fascineerde me hoe op het oog een zo simpel product een nieuwe dimensie kan toevoegen aan een gerecht of ingrediënt. Dit komt door de lagen van smaak die de olie heeft. Zo heb ik met mijn paar woorden Mandarijns mogen kijken in de keuken van een aantal Taiwanese chefs en uiteindelijk mijn eigen Chili Crisp gemaakt. Leuk weetje, Měiwèi betekent Heerlijk in het Taiwanees!

bereiding chili crisp

Om de chili crisp te maken trekken eerst de specerijen een aantal uur in de olie om zo de smaak af te geven. Daarna wordt alles gezeefd en worden de chilivlokken toegevoegd aan de hete olie.
Hierdoor worden ze krokant. Vandaar de naam Chili Crisp!

ingrediënten chili crisp

Sojaolie, Chilivlokken, Chilipoeder, Sesamzaadjes, Zout, Sichuan Peper, Venkelzaad, Steranijs, Kaneel, Laurier, Gember, Bosui. 

In 1 potje Chili Crisp zit 270ml. Na het openen is het potje 6 maanden houdbaar en in de koelkast nog wat langer.

Kijk even in de shop als u interesse heeft in de Chili Crisp?
Stuur voor meer informatie een mail via info@meiweimetcaro.nl of een bericht via Instagram.

Kijk even in de shop als u interesse heeft in de Chili Crisp?

Scroll naar boven